Vanilla Survival
server adres
play.gotcraft.nl
minecraft versie
Spigot 1.13.1
gamemode
survival
whitelist
Ja
Map
Hier
Niemand Online.

Deze community survival server is ingericht met de gedachte om de server dichter bevolkt, interactiever en meer betrokken te maken. Om dit te faciliteren zijn er een aantal gebieden ingericht.

Mocht deze manier van survival Minecraft je niet bevallen, dan is het mogelijk om 'gewoon' survival te spelen op de server. Dit doe je door in de nether de gemarkeerde tunnel te volgen welke je een aantal duizenden blocks weg brengt van reguliere spawn.

Residential

Op de server zijn momenteel drie grote residential gebieden ingericht welke te bereiken zijn door de rode, gele en blauwe portal te gaan. Binnen deze gebieden zijn grote, natuurlijke plots ingedeeld waarvan jij als speler 1 kan claimen. Het is natuurlijk toegestaan om ergens anders in de wereld een basis te bouwen, echter zou het leuk zijn wanneer je een plot claimt en daar een basis bouwt (en eventueel ergens anders nog een basis). Overigens is het gewoon toegestaan farms te bouwen op/onder je plot, hiervoor hoef je dus geen apart gebied te gebruiken.

Het claimen zal in eerste instantie verlopen door het bordje op de plot te vervangen met jouw naam. Later, zodra dit mogelijk is, zal het mogelijk zijn de grond daadwerkelijk te claimen zodat er geen sprake kan zijn van griefing. Probeer in de woon gebieden alles een beetje netjes te houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verwijderen van pilaren welke gebruikt zijn om iets te bouwen e.d. Samen houden we alles mooi!

Om de portal heen zal er ruimte zijn voor een community gebouw waar bijvoorbeeld de inwoners van dat gebied gelist kunnen worden. Deze gebouwen worden geheel in survival en door de spelers zelf gebouwd, dit is natuurlijk het leukst om samen met andere spelers te verzorgen.

Shopping

Tussen de rode en gele residence gebieden vind je de bergachtige shopping area. Zodra de benodigde spigot beschikbaar is kunnen alle spelers in dit gebied hier hun diensten en/of goederen verkopen. Heb je bijvoorbeeld een goed werkende hout farm en kom je om in de hout blokken? Maak dan een hout shop waarin jij je overbodige hout verkoopt. De te hanteren currency zal (waarschijnlijk) uit diamanten bestaan.

Naast producten (hout, graan, quartz e.d.) kun je ook een winkel starten om je diensten aan te bieden. Ben jij bijvoorbeeld goed in redstone dan is er vast iemand die je wil inhuren voor een project! Ben je goed in landscaping dan is er vast iemand die een stukje van zijn tuin ontworpen moet hebben.

Maak per product(groep), bijvoorbeeld hout en gerelateerde items, een winkel i.p.v. 1 giga winkel te maken waarin je alles aanbiedt. Concurrerende winkels zijn welkom, dit is alleen maar goed voor de consument.

Ten slotte zullen er een aantal shops geopend worden welke worden beheerd door de OPs. Hier zullen, op termijn, rare items te koop komen voor zee hoge prijzen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de elytra. De opbrengsten van de verkoop van de items zullen verwijderd worden door de OPs. De op te richten winkels zullen d.m.v. een community stem systeem tot stand komen.

Je kunt de shopping area bereiken door in de nether door de groene portal te gaan!

Mini Games

Vind je het leuk om mini games te bouwen welke door jou en de andere spelers gespeeld kunnen worden? Bouw deze dan in het Mini Games gebied. Deze kun je vinden door in de nether door de oranje portal te gaan!

Community Farms

Vind je het leuk om een farm te maken welke door alle spelers van de server gebruikt kan worden? Bouw deze dan in de community farm area! Deze kun je vinden door in de nether door de paarse portal te gaan!